Boš: Srbija uz pomoć Lajčaka povećava pritisak na Kosovo da osnuje ZSO

Robert Boš.jpg
Izvor: Info.ks

Bivši holandski ambasador na Kosovu Robert Boš ocenio je da Srbija, uz pomoć specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka, pojačava pritisak na Kosovo da osnuje ZSO.

Po njegovom mišljenju Kosovo treba da formira Udruženje samo na osnovu promena koje je predložio Ustavni sud.

"Uz pomoć Lajčaka, Srbija pojačava pritisak na Kosovo da osnivanjem ZSO nastavi da zarađuje. Kosovo mora da bude snažno i da primeni ZSO na osnovu odluke Ustavnog suda. To je ispravno da se učini u državi u kojoj je vladavina prava prioritet. Ovo se mora reći svim prijateljskim državama", napisao je Boš na Fejsbuku.

 

Ja
11. Oktobar 2021.
Nie istina to je potpisano uz EU i terorista da se ZSO resi to je trebalo odavno da se resi 8 ili 9 godina se cekalo to je i obaaveza EU da se resi ZSO to svi znaju da je istina !!!
zabeli ks
11. Oktobar 2021.
Koji ste jadni, tražite od EU i teroriste!! od teroriste da poštuju teroristički potpisani akt!!!
Mark
11. Oktobar 2021.
pozdrav , za Ambasadora Holandije. moze ali samo po ustau kosova.
Roni
11. Oktobar 2021.
Sramota da ti kao jedan Britanski ambasador jednostrano posmatras stvari i stao si sa takvom izjavom na strani Pristine.Verovatno si dobro placen.Sramota je da se ti suprostavljas celoj Evropi.Dobro znas da je to medjunarodni Briselski sporazum koji su potpisali Pristina Beograt i garant tog sporazuma je EZ.A takodje Srbija vev 7 god a i Evropa cekaju da Pristina ispuni tu jednu jedinu obavezu koju ima da formira ZSO.Srbija ne vrsi.pritisak na Evropu nego je krajnje vreme da prestanu odugovlacenja i sluzenje lazima.Sramota da vi time ne podrzavate taj sporazum nego radite otvoreno protiv njega da se ne realizuje ZSO.Sramota za vas Ambasadore
Ako se i drugi Ambasadori.u Pristini zemlhe Kvinta isto kao vi da su protiv ZSO onda nikada nece doci do sporazuma izmedju Kosova i Srbije.
zabeli ks
11. Oktobar 2021.
Al Srbija nije ratikovala taj sporazum u skupštinu o formiranje ZOVS a ne tzv zso. Da nema sila koja če nametnuti silom mimo volje Albanaca ZOVS, to če biti pirova pobjeda povod za nedovršenu 2004 godine, naročito južnije od Ibra. Ako je to cena! Onda i ne treba NIKADA doči do bilo kakvog sporazuma među Albanskog Kosova i Srbije.
misterNO
11. Oktobar 2021.
Zašto se onda uopšte ide na razgovore ako ovakvi „ambasadori“ podržavaju odbijanje sprovodjenja onoga što je potpisano i preuzeto kao obaveza? Po tom principu, Vučić može sutra da prizna i potpiše Kosovo i Metohiju kao nezavisnu državu, ali mu je to sve uzaludno jer Ustav Republike Srbije to ne dozvoljava. Tako da „ambasadore“ ili najobičniji lobisto, vrati se da budeš opet „ambasador“ na Kosovu jer te niko više neće uzimati za ozbiljno bilo gde u svetu.
zabeli ks
11. Oktobar 2021.
Ide se jer Srbija urla po EU, vi to tražite a ne EU i Albanci sa Albanskog Kosova. Tako je kao što Ustav Srbije ne dozvoljava priznanje tako i Ustav Albanskog Kosova ne dozvoljava se bilo šta sprovesti mimo zakona. Naprotiv niko više srbe neče uzimati za ozbilne naročito u EU i SAD. Ono što tražite za sebe drugima to usporavate!
zabeli ks
11. Oktobar 2021.
Adminu objavi bar neki odgovori ovim tzv pametnim spinova
Volkov
11. Oktobar 2021.
Dobro je sto si sada bivsi. 😂