Brahimi: Nismo prihvatili da u Srbiji na takmičenju učestvujemo bez kosovskih simbola 

Bokseri reprezentacije Kosova
Izvor: Koha ditore

Selektor Bokserske reprezentacije Kosova Besim Brahimi rekao je da je od kosovskih boksera, kojima nije dozvoljen ulazak u Srbiju radi učešća na Svetskom amaterskom prvenstvu u boksu, traženo da na takmičenju učestvuju bez kosovskih simbola, što nisu prihvatili, prenosi Kljan Kosova. 

"Krenuli smo u subotu oko pet ujutro da uđemo u Srbiju preko Bele zemlje i nije nam dozvoljeno da uđemo. Rečeno nam je da je stigla naredba Vlade Srbije da Kosovo sa ovim simbolima ne učestvuje na šampionatu", rekao je Brahimi.

On kaže i da je to zatraženo pismom Međunarodne bokserske federacije "AIBA".

"Nismo hteli da uđemo bez simbola, jer idemo da predstavljamo svoju državu. Mogli smo ući kao civili da smo hteli. AIBA nam je poslala i pismo da učestvujemo bez simbola, sa AIBA zastavom, što je bila uvreda za Kosovo, jer i mi imamo jednaka prava kao i sve zemlje u svetu. Učestvovanje bez simbola nije ni razmatrano", rekao je Brahimi.

Naveo je da su ih kontaktirali ministarka spoljnih poslova Donika Gervala i Olimpijski komitet Kosova i da su od njih tražili da ne učestvuju bez grba Kosova.