Bratimljenje opštine Gračanica sa opštinom Centar Skoplje – put ka razvoju i očuvanju jedinstva

Popović i Bogdanović potpisali sporazum o bratimljenju opština gračanice u Centar Skoplje
Izvor: Opština Gračanica

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović potpisao je danas sa gradonačelnikom opštine Centar Skoplje Sašom Bogdanovićem sporazum o bratimljenju ove dve opštine i to prilikom poručio da „srpski narod mora da se drži zajedno i ovde i u regionu“.

Kako je saopšteno na zvaničnom sajtu opštine Gračanica, Popović je naglasio da „Srbi moraju da budu jedinstveni i da budu jedni drugima od pomoći, jer samo tako možemo da očuvamo srpski narod na svim prostorima“.

„Imao sam čast da ugostim gradonačelnika opštine Centar Skoplje danas na Vidovdan. Mi inače imamo intenzivnu saradnju sigurno više od godinu dana. Ovo je bila prilika da razgovaramo o mnogim temama pa smo tako došli i na ideju da pokrenemo inicijativu za bratimljenje naše dve opštine. Povezuje nas dosta toga što bratimljenjem možemo da unapredimo u cilju razvoja naših opština. Meni je drago da je jedan ovakav gradonačelnik došao ovde na veliki dan za nas Srbe, a to je Vidovdan“, kazao je Popović

Gradonačelnik opštine Centar Skoplje Saša Bogdanović zahvalio se na toploj dobrodošlici predsedniku opštine Gračanica rekavši da je danas poseban dan, jer je sklopljen sporazum o bratimljenju opštine Gračanica sa opštinom Centar Skoplje.

„Ovo je prilika da zajedno obeležimo Vidovdan i prisetimo se svega što smo zajedno prošli kroz istoriju. Razgovarali smo o mogućnostima saradnje i razmeni iskustva i nadam se da ćemo saradnju unaprediti i inicijative koje smo danas pokrenuli i ispuniti. Živimo u vremenima velikih iskušenja, ali slogom ćemo uspeti u svemu“, poručio je Bogdanović.

Кao središnja prestonička opština grada, opština Centar je „glavna“ opština Severne Makedonije, na njenoj teritoriji se nalaze najvažnije državne institucije kao i mnogo kulturno — istorijskih spomenika i znamenitosti po kojima su prepoznatljivi Skoplje i Severna Makedonija.