Brisel: Podrška SAD dijalogu koji vodi EU je dobrodošla

Brisel
Izvor: Kosovo Online

Portparolka EU za spoljnu politiku i bezbednost Nabila Masrali izjavila je da je dobrodošla podrška Sjedinjenih američkih država dijalogu Beograda i Prištine koji vodi EU, i istakla da Unija sa SAD deli iste ciljeve u regionu, javlja Tanjug.

Masrali je dodala da EU, kada je reč o učešću trećih strana u pokušajima da Beograd i Priština, kako je navela, "postignu sveobuhtavni sporazum o normalizaciji odnosa", pozdravlja sve inicijative koje podržavaju dijalog pod okriljem Unije.

"Tako i tumačimo najavu ambasadora Ričarda Grenela. SAD su važan partner za EU", navodi se u pisanom odgovoru koji je portparolka EU za spoljnu politiku i bezbednost dostavila Glasu Amerike.

Sastanak predstavnika Beograda i Prištine u Beloj kući, na incijativu specijalnog izaslanika predsednika SAD Ričarda Grenela, zakazan je za 2. septembar, samo pet dana pred najavljeni nastavak dijaloga u Briselu, koji je još ranije dogovoren u okviru procesa koji vodi specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak.

Vegim
19. Avgust 2020.
Pa bez amerike je samo za kafe da priqaju amerika je ona sto ima peqat sto su bomardovali teroristiqki rezim miloseviqa sheshela karagjiqa mladiqa rankoviqa i onaj sto masakirao hebreja qubrilloviq