Brnabić: Drago mi je ako Priština želi da nastavi dijalog

Ana Brnabić
Izvor: Tanjug

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da joj je neizmerno drago ako predstavnici privremenih institucija u Prištini zaista žele da ponovo počne dijalog, s obzirom na njihove ranije izjave da im razgovor sa Beogradom nije među prioritetima, prenosi Tanjug.

"To je najbolja moguća vest. Bile su ranije najave da to Kurtiu nije prioritet, već mu je peta, šesta stavka na dnevnom redu. Drago mi je ako se njihov stav promenio, to je važno za bezbednost i stabilnost regiona", rekla je Brnabić na pitanje da prokomentariše najave iz Prištine da će u dijalogu sa Beogradom učestvovati Aljbin Kurti, uz Vjosu Osmani.

Na pitanje da li je i ona razmišljala da se priključi dijalogu, u tom slučaju, Brnabić je rekla da je glavni pregovarač Beograda predsednik Aleksandar Vučić, a da ona, naravno, ne beži od učešća u razgovoru, ako bude potrebno.

“Ko će učestvovati u dijalogu, videćemo. Dijalog moderira EU, ako treba da učestvujem i ja, od toga ne bežim, kao ni od bilo kakve odgovornosti ili zadatka koje se stavlja pred mene kao premijerku Srbije", rekla je Brnabić.

Pre svega joj je, ponavlja, drago da dijalog uopšte može da se nastavi.