Brnabić: Jedinstvo po pitanju Kosova je prioritet, nećemo odustati od ZSO

Ana Brnabić
Izvor: Tanjug

Mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić izjavila je da u dijalogu Beograda i Prištine Vlada Srbije neće odustati od formiranja Zajednice srpskih opština, prenosi Tanjug.

“Nova vlada će nastaviti da vodi politiku zaštite vitalnih nacionalnih interesa, mira i saradnje, sa ciljem zaštite našeg naroda, kulturne baštine, ali i mira i stabilnosti u regionu", rekla je premijerka.

Navela je da je to najveći izazov za stabilnsot regiona i da će Vlada sve svoje poteze do detalja koordinirati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i predstavnicima srpskog naroda na Kosovu, "jer je nacionalno jedinstvo naš apsolutni prioritet".

Izlažući ekspoze pred poslanicima Skupštine Srbije, Brnabić je istakla šest prioriteta nove vlade.

"Ova vlada biće vlada ekonomskog i političkog kontinuiteta", poručila je Brnabićeva i dodala da će biti otvorene nove teme koje će doprineti snazi Srbije.

Navela je da će vlada imati šest glavnih ciljeva - "dalja borba protiv kovida -19, očuvanje interesa srpskog naroda na KiM, borba protiv kriminala i mafije, očuvanje nezaviznosti i samostalnog odlučivanja Srbije, vladavina prava i ekonomsko jačanje Srbije".