Brnabić: Povlačenje mera, poštovanje sporazuma, pa dijalog

Brnabic
Izvor: TV Most

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je Televiziji Most da očekuje od Prištine da povuče odluku o zabrani uvoza robe iz centralne Srbije.

“Potom treba da se vratimo za pregovarački sto”, rekla je ona na predstavljanju projekta digitalizacije telefonskih govornica u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu i dodala da se nada da će Kosovo odustati od zabrane uvoza srpske robe jer to utiče i na život Albanaca na Kosovu.

“Sve te odluke štete njima, maloprodajne cene su skočile, kvalitet života je pogoršan”, rekla je premijerka Srbije.

Ona je navela da od nove vlade u Prištini očekuje sve ono što je je očekivala prethodnih godina, posebno otkako su uvedene takse na robu iz centralne Srbije.

“To je povlačenje odluka koje štete našoj saradnji, koje su protivne slobodnom protoku roba, ljudi, usluga, znanja, i onda vraćanje za pregovarački sto, vraćanje u okvire dijaloga Beograda i Prištine”, rekla je premijerka Srbije.

Ona je istakla da, pre svega, očekuje od privremenih institucija u Prištini poštovanje svih sporazuma koje su oni sami potpisivali u prethodnim godinama – kako CEFTA sporazuma, tako i sporazuma sa Evropskom unijom.

“Očekujemo normalnu komunikaciju i normalnu ekonomsku saradnju, i onda da nastavimo dijalog”, ističe Ana Brnabić.