Brnabić: Problem sa tablicama traje odavno, pametno i promišljeno smo odreagovali

Ana Brnabić.jpg
Izvor: Tanjug

Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je da je problem sa automobilskim tablicama na Kosovu nastao odavno, odnosno 2008. godine nakon jednostranog proglašenja nezavisnosti, a onda i kada su postavljeni prelazi, prenosi B92.

Brnabić je istakla da je srpski predsednik Aleksandar Vučić "godinama sve pokušavao da pomeri sa tačke koja je rešena ad akta, a tablice su reciprocitet koji je Priština uvela".

"Oni su sada, ne konsultujući se sa Beogradom i svojim partnerima, a kako bi demonstrirali silu, poslali Rosu na sever", podseća Brnabić.

Ističe da je politički nekorektno nazivati sporazum u Briselu velikom pobedom, ali je činjenica da je Srbija pametno i promišljeno odreagovala.

"Mislim da niko od nas nema racio kakav ima Vučić, već je prvi instinkt da se reaguje iz stomaka. Vučić je uvek pametniji od toga, reaguje suzdržano i na loptu posle koje bi svi rekli a, zašto konačno ne vratite. Nije sve u tome da im vratimo i u prvom potezu, već u političkom promišljanju", kaže premijerka.

Ona ističe da ovo nije apsolutna pobeda, da su pred Srbijom teška vremena i okolnosti, ali da je sačuvan mir i bezbednost za Srbe na Kosovu.

XXXXX
04. Oktobar 2021.
Zasto Gospodo-gospodine niste resavali taj problem? nego ste gledali kako da porobite Srbiju i njen narod! Sramote reptilske!
Vožd
05. Oktobar 2021.
Tako je.