Konjufca: Trebalo bi uspostaviti reciprocitet sa Srbijom u svim oblastima

Gljauk Konjufca. jpg.jpg
Izvor: Klan Kosova

Predsednik kosovske skupštine Gljauk Konjufca smatra da se reciprocitet Kosova prema Srbiji mora upotpuniti u svakoj oblasti, prenosi Reporteri.

Konjufca je govoreći o situaciji na severu Kosova nakon uspostavljanja reciprociteta za registarske tablice istakao da je to bila vrlo neophodna akcija, koja je imala samo jednu svrhu, a to je da automobili sa srpskim tablicama koji ulaze na Kosovo i oni sa kosovskim koji idu u Srbiju imaju isti tretman.

„Ovo je važan deo državnog suvereniteta, gde namećete recipročne mere kao što to čini druga država. Uzajamnost mora biti upotpunjena u svakoj dimenziji, čak i u komercijalnoj, u načinu na koji roba dolazi, i u svakom drugom aspektu", rekao je Konjufca na KTV.

Prema njegovim rečima, pretnje koje dolaze iz Srbije ne bi trebalo da odbiju kosovske institucije u nameri za uspostavljanje potpunog reciprociteta.

„Tek kada Srbija vidi da smo odlučni da definitivno želimo da sprovedemo tu meru, ona shvata da strah i zastrašivanje nemaju efekta. Kada promenite plan čim vidite avione Srbije i povlačite se, to je greška. Moramo se prvo složiti u okviru onoga na šta imamo pravo. Ako smo država i republika i nemamo tačku dileme i sumnje, svi lideri i svi ljudi moraju delovati i podržati potpuni reciprocitet sa Srbijom", zaključio je Konjufca.

Ja
02. Oktobar 2021.
Nesme vise biti receprociteti to je sila i nikakvih reciprociteta necese vise upotrebiti to je napad nesme vise biti sile nemoze !!!