Brnabić: Rezolucija EP odgovor na otvaranje Klastera 4

Ana Brnabić.jpg
Izvor: Tanjug

Rezolucija Evropskog parlamenta je praktično odgovor hrvatskih evroparlamentaraca i Viole Fon Kramon na otvorena četiri pregovaračka poglavlja, odnosno Klastera 4, jer sa tim ne mogu da se pomire, rekla je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Ocenila je da je poenta tog dokumenta politikanstvo, kroz pljuvanje Srbije i bez problema da se u tome pokaže licemerje.

Govoreći za TV Pink, Brnabić je istakla da je 11 od 12 hrvatskih evroparlamentaraca glasalo za Rezoluciju, u kojoj se navodi i problem murala Ratku Mladiću u Beogradu, a onda je pokazala fotografije sa skupa i obeležja haškom osuđeniku Slobodanu Praljku na Trgu Bana Jelačića u Zagrebu, uz mnoštvo hrvatskih zastava

Kako je rekla policije, nije bilo na blokadi saobraćaja međunarodnih puteva u Srbiji, dok su policije nekih zemalja EU oštro reagovale na slične demostracije u tim državama.

Ona je navela da se u Rezoluciji ne pominje ništa od jezivih izjava u medijima koje su upućene predstavnicima vlasti u Srbiji.

Brnabić je rekla da smatra da je neko iz Beograda pisao Rezoluciju.

Komentarišući spominjanje sudbine Čaušeskua u kontekstu vlasti u Srbiji, ona je rekla da je reditelj Goran Marković za svoja dela dobijao podršku i sadašnje vlasti i da bi zbog toga mogao da prođe kao kolaboracionista.