Brnabić "šokiranoj" Fon Kramon: Da li je trebalo da pucamo na ljude, kao što to rade na Kosovu?

Ana Brnabić.jpg
Izvor: Tanjug

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je za izvestioca Evropskog parlamenta za Kosovo Violu fon Kramon vladavina prava kada je u pitanju Priština jedno, a u slučaju Beograda nešto drugo, i pita da li takvim stavom Fon Kramon poručuje da Srbi na Kosovu nemaju ista prava kao građani bilo gde drugde.

Brnabić je to napisala na Tviteru, povodom skorašnjeg reagovanja Fon Kramon na dešavanja prilikom upada jedinica Rosu na sever Kosova i sada kada je komentarisala proteste opozicije za vikend u Beogradu i drugim gradovima. Brnabić postavlja pitanje šta time Fon Kramon poručuje.  

“Slučaj 1: ROSU, suprotno Briselskom sporazumu, upada na sever AP KiM. Srbi izađu na ulice da iskažu miran protest. ROSU puca na njih i samo pukom srećom nikoga ne ubiju (rane Srećka Sofronijevića). Viola fon Kramon: to je vladavina prava, reakcija Prištine je za ‘puno poštovanje’“, navela je Branić na Tviteru.
“Slučaj 2: Stotinak ljudi, bez prijave skupa, zatvori međunarodni putni pravac i zabrani kretanje svih ostalih širom Srbije. Država odluči da ne primenjuje silu. Viola fon Kramon: ‘šokirana sam reakcijom vlasti’, ‘kontramere države su bile izuzetno tvrde i nisu bile adekvatne’", navela je Brnabić povodom protesta u Beogradu i drugim gradovima.
Brnabić pita šta time Fon Kramon poručuje. 

"Šta nam Viola poručuje:
1. Da treba da pucamo na ljude da bi iskazala "puno poštovanje“, kao u slučaju Prištine? 
2. Da je vladavina prava u slučaju Prištine jedno, a u slučaju Beograda drugo? 
3. Da Srbi na KiM nemaju ista prava kao građani bilo gde drugde?