Brnabić: Šta god može da našteti Srbiji, tu možete naći i Violu fon Kramon

Ana Brnabić.jpg
Izvor: Tanjug

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je da se izvestilac za Kosovo u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon oglašava na sve teme koje se tiču Srbije, "koliko god one bile unutrašnje", prenosi Tanjug.

Upitana da prokomenariše što se povodom situacije u Linglongu oglasila evroposlanica Zelenih Fon Kramon, Brnabić navodi da se ona oglašava na sve teme u Srbiji, "spočitava borbu protiv jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, lobira za nova priznanja Kosova, a istovremeno komentariše Linglong i vijetnamske ili kineske radnike".

"Dakle, sve što može da našteti Srbiji vi tu možete da nađete Violu Fon Kramon", rekla je Brnabić i dodala da se Fon Kramon meša u unutrašnje stvari u Srbiji i da učestvuje u izbornoj trci, u kojoj, kako je predsednica Vlade navela, ima svoje favorite.

Brnabić je ocenila da nije isklučena mogućnost da su napadi na fabriku Linglong deo organizovanih napada na kineske investicije.

"U početku je problem fabrike Linglong bila zaštita životne sredine, sada su svi to zaboravili i fokusirali se na radnike tamo, prekosutra će biti nešto novo. To je zato što će Linglong biti najveća fabrika na prostoru bivše Jugoslavije. I to je kineski investitor", rekla je Brnabić.

Premijerka je ponovila da su kineske investicije u Srbiji posebno targetirane, i politički, ali je naglasila da svaki investitor mora da poštuje zakone Srbije.