Bužala i Kerćuki: U Vašingtonu neće biti "mape" kao tačke na dnevnom redu

Bela kuca
Izvor: Tanjug

Novinari Berat Bužala i Ljeonard Kerćuki ocenili su danas da na sastanku 4. septembra u Vašingtonu, za pregovaračkim stolom između predstavnika Kosova i Srbije, neće biti "mape" kao tačke na dnevnom redu, prenosi Gazeta Ekspres.

Budžala i Kerćuki su u direktnom uključenju u emisiju "Frontal" na prištinskoj televiziji T7 govorili o temama za koje se očekuje da budu na sastanku u Beloj kući.

Prema njihovim rečima, za stolom za kojim će predstavnici Kosova i Srbije razgovarati neće biti "mape" kao tačke.

"Građani treba da budu mirni zato što na stolu neće biti mapa kao tačaka o kojima će strane razgovarati. Ako bude sporazum, biće na ekonomskom planu, manje-više poput sporazuma o železničkoj pruzi i to je sporazum koji je Trampovoj administraciji potreban i koji će koristiti za kampanju", ocenio je Bužala.

Takođe je istakao ne veruje da će sporazumi postignuti u Vašingtonu uticati na Ustav Kosova.

"Biće praktičan dogovor da se investira u železnicu. Ne verujem da će postojati segmenti sporazuma koji će uticati na Ustav Kosova", rekao je Bužala.

Povodom kritika zbog velikog broja članova delegacije, ocenio je da je više novinara nego članova kosovske delegacije.

"Ima više novinara. Novinarske ekipe došli su o svom trošku, nije im platila vlada. Premijer Avdulah Hoti putovao je u ekonomskoj klasi gde karte po osobi koštaju oko 300-400 evra", naglasio je Bužala.