Keljmendi: Sastanci u Vašingtonu biće na najvišem nivou

Adriatik Keljmendi
Izvor: TV Kljan Kosova, prt. sc.

Direktor TV Kljan Kosova Adriatik Keljmendi, koji je u Vašington otputovao sa kosovskom delegacijom kako bi izveštavao o dijalogu Beograda i Prištine, izjavio je da će sastanci u Beloj kući između kosovske i srpske strane biti na najvišem državnom nivou.

Sastanci će biti na najvišim nivoima, počev od sekretara Majka Pompea, a zatim do Pentagona. Biće održana dva sastanka sa domaćinima u Beloj kući, sa Ričardom Grenelom i Robertom O'Brajanom 3. septembra, koji su bilateralni, a zatim će se 4. septembra održati trilateralni sastanak Kosova i Srbije“, rekao je Keljmendi.

Prema njegovim rečima, na ovim sastancima će se razgovarati o ekonomskim pitanjima, a očekuje se potpisivanje sporazuma koji se odnose na transport.

Čuli smo da mogu postojati druga pitanja za diskusiju. Uglavnom će biti reči o ekonomskim pitanjima - ako je nešto drugo na dnevnom redu - to će biti poznato 3. septembra. Upoznao sam sve iz kosovske delegacije i raspoloženje je na nivou, odlučni su da ovi razgovori krenu napred i nemaju dilemu da će se nešto nametnuti što neće ići u korist Kosova“, poručio je Keljmendi.

Kosovsku delegaciju će u Vašingtonu, osim premijera Avdulaha Hotija, predstavljati i potpredsednici kosovske vlade Driton Seljmanaj i Aljbulena Baljaj, ministri Seljim Seljimi, Meljiza Haradinaj i Arban Abraši i šef kabineta Ardita Duši.