Čadež: Grenel promenio pristup rešavanju složenih tema

Čadež i Grenel
Izvor: Tanjug / Dragan Kujundžić

Predsednik Privedne komore Srbije Marko Čadež izjavio je danas da je specijalni savetnik predsednika SAD Ričard Grenel na uspešan način promenio pristup rešavanju složenih i teških tema i odblokirao proces saradnje, javlja Tanjug.

"Zahvaljujući tome danas i pričamo o biznisu i zajedničkim interesima, a ne o onom što nas deli. To je isuviše sisrok proces koji je bio godinama blokiran, a ovakav pristup je učinio mogućim da se sedne u Vašingtonu i potpiše sporazum", rekao je Čadež posle sastanka predstavnika privrednih komora Srbije i Kosova sa Grenelom i delegacijom američke Razvojne finansijske korporacije, DFC, i zahvalio Grenelu na tome.

Istakao je da će istorija pokazati da ćemo se toga sećati kao prekretnice i donošenja stabilnosti u ovaj reigon.

Čadež je, takođe, zahvalio čelniku DFC Adamu Boleru što je tako brzo došao u Beograd.

"Kada smo se sreli pre dve nedelje u Vašingtonu, kada sam ga pitao koliko brzo mogu da dođu, rekao je 'za dva meseca'", kazao je Čadež.

On je istakao da su imali jako plodne razgovore u prethodnih šest meseci da postoje brojne mogućostima i u Srbji i Kosovu.

Zahvalio je i predsedniku kosovske privredne komore Beratu Rukićiju što sarađuju dobro već pet godina i da su napravili zajednički tim za podršku projektima, koji daje ekepsertizu vladama.

Rks
22. Septembar 2020.
Kasno je sad 😭 serbske robe vise nikad na kosovo 🇽🇰 izgubili treg mi sad samo svoje albanije germanije hervatske i sve druge zemlje kampanija imala profit da nikad vise serbske robe i nista sta ima malo serbske uvek kampanja treba da se bavi i na godine dana dok serbi sad je na mesto 11 sa kampanjem igramo da selimo na mesto 51