Čeku: Arhive OVK ne postoje, mi nismo činili zločine

Agim Čeku
Izvor: Glas Srpske

Bivši kosovski premijer i komandant OVK Agim Čeku izjavio je da "arhive OVK ne postoje, jer je Kosovo uvek bilo otvoreno i to je nešto besmisleno", prenosi Reporteri.

"Ne, OVK nema takve arhive. Postoji državna arhiva, ali nemamo apsolutno ništa da otvorimo. Uvek smo otvoreni, nema ništa što smo sakrili, tako da je to nešto besmisleno", rekao Čeku.

Bivši komandant Opšteg štaba OVK dalje navodi da takve arhive ne postoje i da ceo svet zna ko je agresor, a ko žrtva i da OVK nije imala ni politiku ni takve kriminalne radnje.

„Takve arhive apsolutno ne postoje i ne bi ni postojale, jer su zločini bili sistematski, strukturni u Srbiji, koje je počinila država, a OVK nije počinila takve zločine i stoga ne postoji takva arhiva. Ravnopravnost među njima ne može biti dovedena u pitanje, jer ceo svet zna da je zločine Srbija počinila u sistematskom, strukturiranom, organizovanom i predanom državnom aparatu, dok OVK nije imala ni takav cilj ni takvu politiku. Niti takve radnje “, rekao je Čeku.

Čeku je takođe izjavio da Srbija može slobodno "da pogleda državne arhive, jer nema ništa, ali ako se otvore srpski arhivi, rekao je da će veliki srpski zločini koji su počinjeni biti dokumentovani i da će pomoći vođama OVK suočen sa optužbama iz Haških specijalizovanih veća".

Pravda
10. Septembar 2021.
Samo kad niste mogli.
Miodrag iz Peći
10. Septembar 2021.
Komšo, (jer stvarno smo prve komšije u Peći) što si tako nervozan ako si u pravu. Znaš dobro da je UQK dugo bio i od same SAD proglašena kao terorističkom. Tek Holbruk je u onom čuvenom sastanku kada ste mu izuli cipele i pokretanjem "Milosrdnog Anđela" je UQK promovisana u NATO pešadiju. A što se tiče arhiva, kako smo zajedno sa Albanijom i Severnom Makedonijom u Otvorenom Baljanu da se otvore i njihovi arhivi i tada bi se saznalo sve o "Žutoj kući", učešće albanske vojske u akcijama protiv VSRJ. Kao i korišćenje makedonske teritorije za upade i povlačenju UČK na teritoriju SRJ odnosno Srbije.
Mili
10. Septembar 2021.
Malo si pomesao cinjenice "komso".
UCK nikad nije bila proglasena teroristickom organizacijom.
Druga cinjenica-UCK je bila ustanicka formacija i normalno da nije toliko bila organizirana kako danas mi i vi zelimo da je predstavimo.
Nije nikada postojala nekakva "zuta kuca".To su savremeni mitovi.Zamisli malo svojom glavom,ohladjenom,u vreme rata za prezivljavanje neko se seti da se ukljuci u medjunarodni lanac trgovine ljudskim organima????Ma hajde molim te...
Sa vise od milion i po raseljenih da neko to radi je besmisleno.Za nas je bilo vazno samo jedno-puko prezivljavanje naroda.
U redovima UCK je bilo pojedinaca Albanije i drugih zemalja ali nije vodila borbe Albanska vojska.Ako ti je lakse preboleti gubitke verovanjem da je to bila Albanska vojska ,neka ti.Ali nije.To smo mi bili,obicni ljudi,seljaci,ucitelji,studenti,zanatlije;obican narod odlucan da brani zivote svojih nahdrazih
mara
10. Septembar 2021.
Pa dobro Ceku hoces da kazes da se OVK bavila humanitarnim radom kao sto je na primer zuta kuca jel to mislis
Snežana
11. Septembar 2021.
Ima, ima arhiva. Istinu bi da pretvori u mit, neće moći, ima nas živih
anz
10. Septembar 2021.
O kome o cemu teroristi o nevinosti...
Roni
10. Septembar 2021.
Ha ha ha niste cinili zlocine ma nemoj molim te a gde su nestali i ubijeni Srbi Romi i ostali pre rata u toku rata i posle rata na hiljade ubijenih
a 250.000 proteranih sa svojih vekovnih ognjsta.Da ni su mozda dosli marsovci i ubijali ljude.Nemoj da lupas gluposti neko priznaj da si pravio zlocine.Uplasio si se sada kada treba da se suocis sa istinom.Pravda mora biti zadovoljena.Arhive se moraju otvorizi sa obe strane i svako koje pravio zlocine mora odgovarati i buti kaznjen za dela koje je ucinio.Ti se plasis znaci nisi cist i treba da se plasis
Gleamer
10. Septembar 2021.
a zamislite sad ovo. najbolji drugar ovog lika je srbin iz lapljeg sela. trenutno komandir policijske stanice u gracanici/