CIK potvrdila da je Arsenijević povukao kandidaturu za gradonačelnika Severne Mitrovice

CIK
Izvor: Reporteri

Portparol Centralne izborne komisije Valjmir Eljezi potvrdio je danas da je Građanske inicijative 'Srpski Opstanak' Aleksandar Arsenijević povukao kandidaturu za gradonačelnika Severne Mitrovice, prenosi Reporetri.

Eljezi je naglasio da je obaveštenje o povlačenju kandidature Arsenijević predao 2. decembra, što je u zakonskom roku koji je odredio CIK.

"Mogu da potvrdim da smo 2. decembra 2022. godine, u zakonskom roku koji je CIK odredio za povlačenje političkih subjekata, dobili obaveštenje o povlačenju kandidata Građanske inicijative 'Srpski Opstanak' Aleksandra Arsenijevića za gradonačelnika Severne Mitrovice. U pisanom obrazloženju koje smo prihvatili on je svojom voljom povukao svoju kandidaturu", rekao je Eljezi.

Podsetimo, Arsenijević je prilikom povlačenja kandidature za gradonačelnika kazao da  ne postoji mogućnost održavanja realnih izbora i dodao da je time ispunio svoje obećanje i pokazao doslednost za razliku od, kako je dodao "drugih političkih opcija", kao i zrelost i nezavisnost u donošenju odluke "za razliku od pojedinih opozicionih aktera u Mitrovici i šire".