Cilj vlade je pomoć privatnom sektoru kroz paket za ekonomski oporavak

Zamenik kosovskog premijera Besnik Tahiri, koji je zajedno sa ministrom trgovine i industrije Veseljom Krasnićijem posetio jednu fabriku u Podujevu, rekao je da je njihov glavni cilj - pomoć privatnom sektoru kroz paket za ekonomski oporavak, piše Koha.

„Kroz zakon o ekonomskom oporavku, ali i kroz budžet koji smo juče usvojili, glavni fokus naše vlade biće ekonomski oporavak  privrede koja je teško pogođena pandemijom“, rekao je Tahiri.

Privatni sektor na kraju dana je najvažniji sektor, Krasnićijevu platu i moju platu plaća privatni sektor, dugujemo sebi da im pomažemo i da im pomognemo, da ih vidimo kao strateškog partnera u poboljšanju situacije sa pandemijom i ekonomskom razvoju“, rekao je on.

Ministar trgovine i industrije Veselj Krasnići rekao je da primer ove fabrike treba da slede i druge kompanije u kojima će biti zaposlene žene u privatnom sektoru.

„To ohrabrenje mnoga druga preduzeća, jer naše sestre i naše majke znaju kako da rade sigurno“, rekao je Krasnići.

Vlasnik kompanije Mentor Ljatifi, izrazio je nadu da će vlada pomoći preduzećima nakon krize s pandemijom.

"Obavestili smo ih o uspesima i izazovima koje imamo tokom ove godine. Zahvaljujemo im se na podršci koju su nam pružili, predali smo neke planove, konsultujemo se sa vladom i nadamo se njihovoj pomoći", rekao je on.