Čitaku: Adeljini Grainci nedostaje elementarna politička svest

Vljora Čitaku i Adeljina Grainca
Izvor: Kosovo Online

Bivša ambasadorka Kosova u Sjedinjenim Američkim Državama Vljora Čitaku kaže da je prelazak poslanice Adeljine Grainca iz Demokratske partije Kosova u Pokret Samoopredeljenje politički oportunizam i trgovina a ne žrtva za Kosovo , prenosi Ekonomija Onlajn.

Čitaku kaže da poslanici Grainca nedostaje elementarna politička svest.

„Normalno je da u demokratiiji neko promeni mišljenje, stav i političku poziciju. Ponekad se okolnosti promene, ponekad promenimo sebe. Ali promena političkih nazora u roku od sat vremena bez ikakvog artikulisanog razloga, to je ni manje ni više nego elementarni nedostatak političke svesti. To nije politika već trgovina", napisala je Čitaku.

Čitaku postupak potpredsednice DPK Adeljine Grainca vidi kao politički oportunizam, a ne kao žrtvu u interesu Kosova.

"Poslanica Grainca nije prešla u Samoopredeljenje jer je želela da Kosovo po svaku cenu izbegne prevremene izbore, jer je ušla u skupštinsku salu u tek u drugom krugu glasanja kada njen glas nije bio neophodan; niti je izrazila bilo kakvo nezadovoljstvo u svojoj parlamentarnoj grupi u vezi sa političkom orijentacijom DPK. Ona najbolje zna sopstvene motive, ali nemojte politički oportunizam nazivati brigom za Kosovo i žrtvom", napisala je Čitaku.

Čitaku je navela i da se nada se da će Demokratska partija Kosova naučiti lekciju i početi sa procesom reformi.

„Opozicija je važna, naročito sada", istakla je Čitaku.