Čitaku povodom Grenelove čestitke: U Kosovskoj bici nije učestvovala srpska, već balkanska vojska

Vljora Čitaku
Izvor: Gazeta Express

Bivša kosovska ambasadorka u Vašingtonu Vljora Čitaku reagovala je na čestitku koju je Srbima povodom Vidovda uputio bivši specijalni izaslanika SAD za posredovanje u dijalogu između Kosova i Srbije Ričard Grenel.

Čitaku je u odgovoru na Grenelovu objavu na Tviteru poručila da bitka koja se odigrala 1389. godine nije bila srpska bitka, već je u njoj, kako Čitaku tvrdi, učestvovala balkanska vojska koja se borila protiv Osmanlija.

"Bila je to balkanska vojska koja se borila protiv osmanskog osvajanja. Ova bitka je postala osnovni mit koji nastavlja da hrani srpski nacionalizam od 19. veka držeći sve nas kao taoce", napisala je Čitaku na svom Tviter nalogu.

 

Oni
29. Jun 2021.
Bravo Vlora Citaku
Ronni
07. Jul 2021.
Protiv osmanlije su se borili svi na balkanu, to je cinjenica. Svet to zna.
косовац
29. Jun 2021.
Безобразлук људи без порекла и историје.
Volkov
29. Jun 2021.
Ocekivana izjava od naroda koji nema znacajniju ulogu u istoriji, pa uzimaju tudju...iliri, Skenderbeg, SPC, Kosmet...
Oni
30. Jun 2021.
Volkov hahahaha
Goran
29. Jun 2021.
Tesko je bez sopsvene istorije, kompleks je neizbezan a tudja se tesko prisvaja, u lazi su kratke noge!
Acka
29. Jun 2021.
Bolje biti bez historije nego ziveti sa laznom istorijom . Toliko ste vi Srbi zatrivani mrznjom da vam nema leka do sudnjega dana . Neka vas dragi Alah uputi na pravi put . Amin.
ONI
29. Jun 2021.
bravo vlora citaku
Grk
29. Jun 2021.
Bravo Grenel svaka cast Albanci nemaju svoju istoriju A Srbi je imaju od pre 700 god.Ziveo Gazimestan.Njih boli sto nemaju svoju istoriju i sada hoce da preotmu i prekrajaju Srpsku istoriju.Ali to je uzalud.Istorija se ne pravi za 10 god kao kod Albanaca.Treba da znaju svi Albanci da su Srbi herojski narod i ne plase se nikog oni su borben narid i najvece zrtve u sve ratove su podneli zarad slobode.Ne plase se oni kao Albanci iz Djakovice od jedne starije zene Srpkinje Dragice koja se vratila davzivi u svoje mesto u Djakovii.Albance uhvatila panika i strah od povratka samo jedne starije zene.A sta ako se vrate 300.000 Srba koji prognani pa vi necete moci da spavate od straha jer mnogo se plasite Srba.
007
30. Jun 2021.
Bravo za GRENELA
Istina
30. Jun 2021.
Samo nastavite da se blamirate to nam i odgovara!
Objektivan
01. Jul 2021.
Protiv Nemačke u prvom svetskom tatu su se borili evropski narodi, a ne Srbija, Rusija, Francuska, Engleska, Italija i zadnje 1917 SAD.
I U drugom ratu su se protiv nacističke Nemačke borili evropski narodi, isti kao i u prvom samo bez Italije i Bugarske. I 1389 su se protip otonana borile bakanske države i narodi. Samo što su tada na Balkanu bili samo srbi: srbija Kneza Lazara, Kosovo Vuka Brakovića i odredi Kralja Tvrtka prvog koji se nazivao Kraljem srpskih zemalja i koga je Knez Lazar priznavao. 1389 nije bilo na zapadnom Balkanu ni albanaca, ni ni muslimana.