Vidovdan se od ove godine zvanično slavi i u Čikagu

Čikago - Vidovdan
Izvor: Promo, Profimedia

Odlukom gradonačelnice Čikaga Lori Lajtfut u ovom američkom gradu, u kojem živi veliki broj Srba, od danas se obeležava i proslavalja veliki srpski praznik Vidovdan.

Iako je bilo oprečnih informacija o tome da li je ova vest tačna ili ne, sve dileme su otklonjene nakon objave na zvaničnom Tviter nalogu gradonačelnice Čikaga, gde je potvrđeno da ovaj grad slavi Vidovdan.

„Danas obeležavamo i proslavljamo Vidovdan u Čikagu! Naša srpska zajednica ima duboku istoriju u našem gradu i mi smo oduševljeni što podržavamo ovaj važan praznik“, navodi se u objavi gradonačelnice Čikaga Lori Lajtfut.

Kao važan razlog proglašenja Vidovdana praznikom ona navodi se da su se srpski emigranti naseljavali u Čikago od 1880. godine, doprinoseći jačanju grada u oblasti umetnosti, biznisa i finansija, pravosuđa i državne uprave, obrazovanja i socijalnih usluga, kao i nauke i medicine.

 

 

kali trojes
28. Jun 2021.
ameriku su nasli serbi nismo znali ni kristofer kolombo ni amerigo vespuci ali serbi aa papapa nismo znali kakva istorija ehhh kako je to bre da ne zna svet ncnc