Čolaku: Uloga Albanije kao članice NATO važna za očuvanje suvereniteta Kosova

Bekim Čolaku
Izvor: DW

Politički analitičar Bekim Čolaku je, povodom današnje posete albanskog premijera Edija Rame, izjavio za TV Kljan Kosova da su posete lidera Albanije na Kosovo uvek dobrodošle i u pravo vreme.

„Bez želje da prejudiciramo protokolarna pitanja da li je ova zvanična poseta premijera Rame bila planirana pre ili posle uspostavljanja recipročne mere sa Srbijom po pitanju registarskih oznaka vozila, posete albanskih državnih lidera na Kosovo su uvek dobrodošle i na vreme“, rekao je Čolaku za TV Kljan Kosova.

Dodao je da je uveren da će Kosovo uvek imati podršku Albanije, ali da bi akcije trebalo koordinirati.

„Svakako, Albanija će, kao i uvek, ponuditi svoju podršku Kosovu u svim okolnostima. Međutim, međudržavni je interes koordinirati akcije kako bi se pomoglo u suočavanju i prevazilaženju provokativnih akcija Srbije“, rekao je Čolaku.

Istakao je da je cilj postignut i sporazum o registarskim tablicama vozila sproveden, i da je sada neophodno da se putevi na severu Kosova deblokiraju i situacija smiri.

"Uloga i podrška Albanije kao zemlje članice NATO veoma su važni za Kosovo u smislu očuvanja našeg državnog suvereniteta", rekao je Čolaku za TV Kljan Kosova.

Крементина
27. Septembar 2021.
Албанија је НАТО поданик. Као и Хрватска, као што то жели да буде и Црна Гора, као банана државе.