Ćuni: Protivkandidatima ću ponuditi potpredsednička mesta

Anton Ćuni
Izvor: Reporteri

Kandidat za predsednika DSK Anton Ćuni koji je vršilac dužnosti ministra odbrane, kaže da ga je duboki izborni gubitak stranke naveo da se uključi u borbu za novog lidera stranke, prenosi Kljan Kosova.

Ćuni je naglasio da je njegov cilj obnavljanje stranke koja iza sebe ima dokazan uspeh u konsolidaciji Kosova..

"U najtežim vremenima, uz najveću ljudsku i profesionalnu posvećenost kao vojnik bio sam u službi slobode Kosova. Danas u potpuno novim okolnostima, kada je jedna od državotvornih stranaka zabeležila najslabiji rezultat od svog osnivanja, mislim da su dugogodišnje iskustvo, ispravan i sveobuhvatan pristup realizaciji mnogih procesa razlog za moju kandidaturu. Moj cilj je obnavljanje stranke koja zastupa demokratske vrednosti a iza sebe ima uspeh u formiranju i konsolidaciji zemlje"

Ćuni  je rekao da će svojim protivkandidatima na mestu lidera stranke, ukoliko pobedi, ponuditi mesto potpredsednika.

"Iskustvo i kredibilitet ovih kandidata su dodatna vrednost mom eventualnom vođstvu DSK. Svakako je njihovo iskustvo dragoceno u vodećim strukturama stranke tako da ću vam rado ponuditi mesta potpredsednika."

Ćuni kaže da će javni poziv koji je uputio za povratak Vjose Osmani u DSK biti otvoren.

"Već sam uputio javni poziv Osmani da se vrati u DSK i sigurno ću se založiti za povratak svih članova koji su iz bilo kojeg razloga napustili stranku", kaže Ćuni.

Ćuni je naglasio da će se, ukoliko pobedi na unutarstranačkim izborima odmah odazvati pozivu Aljbina Kurtija na razgovore o formiranju institucija a da će o glasanju za Vjosu Osmani na mesto predsednika Kosova, konsultvati sa stranačkim strukturama.

DSK je pretrpeo najdublji poraz od svog osnivanja na izborima 14. februara što je rezultiralo ostavkom Ise Mustafe koji je na čelu stranke proveo više od jedne decenije kao i celog rukovodstva stranke.

Na Izbornoj skupštini  koja je počela danas u 10 časova četiri kandidata Besian Mustafa, Anton Ćuni, Ljumir Adidžiku i Ljufti Haziri se bore za preuzimanje mesta predsednika stranke.