Cvijanović sa Eskobarom i Palmerom u Vašingtonu

Vasington
Izvor: Tanjug

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Vašingtonu, u odvojenim susretima, sa specijalnim predstavnikom predsednika SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom i američkim izaslanikom za izborne reforme u BiH Metjuom Palmerom.

Cvijanović i Eskobar su razmenili mišljenje o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, i o mogućnostima jačanja saradnje, saopšteno je iz kabineta predsednice RS.

Ona je ukazala na potrebu izbalansiranog pristupa prema BiH, kao i interesima sva tri konstitutivna naroda, ističući da je to jedini način da se obezbedi stabilna i prosperitetna budućnost.

Predsednica Srpske na sastanku je izrazila podršku inicijativi "Otvoreni Balkan", kao i snažnijoj ekonomskoj saradnji među zemljama regiona.

Tokom sastanka sa Metjuom Palmerom, razgovarano je o reformama izbornog zakonodavstva u BiH, a Cvijanović je tom prilikom ponovila stavove Srpske po ovom pitanju, istakavši da je potrebno obezbediti legitimno predstavljanje svih konstitutivnih naroda i ukazavši na neophodnost postizanja dogovora između partnera u Federaciji BiH.