Dačić: Kurtijev teror vodi u nove sukobe na Balkanu sa nesagledivim posledicama

Beograd_240504_Ivica Dačić
Izvor: Kosovo Online

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je upad policije u Poštansku štedionicu dokaz da kosovski premijer Aljbin Kurti nastavlјa sa terorom protiv srpskog naroda na Kosovu i ocenio da ukoliko međunarodna zajednica nešto ne preduzme nove tenzije vode u nove sukobe na Balkanu sa nesagledivim posledicama.

“Kurtiju ne vredi govoriti, ali ako se međunarodna zajednica ne dozove pameti, sve ovo vodi u nove sukobe na Balkanu sa nesagledivim posledicama“, izjavio je Dačić.

Komentarišući današnji upad policije u ekspozituru Poštanske štedionice u Severnoj Mitrovici Dačić je, kako se navodi u saopštenju, rekao da kosovski premijer na ovaj način nastavlja sa terorom nad Srbima na Kosovu i upitao međunarodnu zajednicu dokle će tolerisati takvu politiku.

„Kurti nastavlјa sa terorom protiv srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, upadom policije u ekspoziture Poštanske štedionice. Dokle će više međunarodna zajednica tolerisati nasilјe nad Srbima? Ili se to ne uklapa u kliše? Ako je hapšenje dinara deo politike Kurtija kojeg Zapad podržava, šta je sledeće? Hapšenje dinara, proterivanje i ubijanje Srba, zar to treba da dočekamo?”, kazao je Dačić.