Kosovska policija upala u ekspoziture Poštanske štedionice u sve četiri opštine na severu

Kosovska policija
Izvor: Kosovo Online

Kosovska policija je danas sa puškama i pancirima upala u ekspoziture Poštanske štedionice u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku.

Prema saopštenju Kosovske policije tokom akcije zaplenjena su dokumenta, kao i oko 1.600.000 evra, oko 74.700.000 dinara, oko 19.500 franaka, oko 13.800 američkih dolara, oko 40 australijskih dolara. 

Kosovska policija je, oko 20 sati, privela direktora Banke poštanske štedionice u Severnoj Mitrovici na informativni razgovor i zatvorila tu poslovnicu.

Okupljeni građani i radnici banke zbog toga su se pobunili i pokušali telima da blokiraju vozilo u kome se nalazio direktor.

Nastalo je komešanje u masi koje je brzo prestalo, incidenata nije bilo.

Direktor Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani izjavio je za Kosovo onlajn da je policija dobila informacije o mogućem nelegalnom poslovanju na severu, nakon čega su policajci ušli u banku sa nalogom tužioca i sa predstavnicima poreske administracije.

Oko 18.30 sati Kosovska policija je dopustila radnicama Banke Postanske stedionice u Severnoj Mitrovici da pojedinačno uđu i uzmu lične stvari iz svojih kancelarija.

Kosovska policija je u Leposaviću zapečatila vrata poslovnice Banke Poštanska štedionica, trakama na kojima piše "evidentirano" i "policija".

Pripadnici policije su izneli i nekoliko kesa sa novcem.

Na pitanje koliko je novca zaplenjeno, direktor poslovnice nije mogao ništa više da kaže osim da je novac zaplenjen.

Kako javlja izveštač Kosovo onlajna, policija se i oko 18 sati, tri sata nakon upada i dalje nalazi u poslovnici Banke Postanske stedionice u Severnoj Mitrovici.

Ispred banke prisutno je desetak medijskih ekipa, kao i više desestina građana koji posmatraju šta se dešava.

Za sada nema nikakvih incidenata, samo se mogu čiti komentari začuđenih građana koji su pošli da podignu novac.

Koordinisana akcija Kosovske policije i upadi u poslovnice BPŠ počeli su istovremeno oko 15 sati u sve četiri opštine na severu Kosova.

Nakon upada klijenti banke koji su se u tom trenutku našli u poslovnicama Poštanske štedionice napustili su objekte dok se ispred zgrada banke u sve četiri opstine nalaze pripadnici Kosovske policije naoružani dugim cevima.

Kako saznajemo pripadnici specijalnih jedinica raspoređeni su na više punktova u ulicama koje vode prema bankama.

Policija je upala i u zgradu Uprave za trezor u Severnoj Mitrovici, sa koje je skinula tablu.

U ovom trenutku kolona oklopnih policijskih vozila se kreće prema Leposaviću.

Zaposleni u BPŠ u Severnoj Mitrovici u razgovoru sa reporterima Kosovo onlajna istakli su da im je rukovodstvo iz centrale Banke iz Beograda poručilo da niko od radnika banke na Kosovu neće ostati bez posla i da će primati plate, kao i do sada.