Dačić: Nerealno da će Bajden raditi na zaoštravanju politike prema Srbiji

Dacic

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da je nerealno očekivati da će novi predsednik SAD Džo Bajden raditi na zaoštravanju politike prema Srbiji, kao i da su Bajden iz 2021. i Bajden iz 90-tih godina dve različite priče, prenosi Tanjug.

Dačić je gostujući na TV Pink podsetio na brojne kontakte koje je američki predsednik imao sa političarima u Srbiji u vreme kada je bio senator i potpredsednik SAD napominjući da se sa njim i sam sastajao kao premijer Srbije.

"Svi razgovori sa njim bili su korektni. I tada je pričao da mu je u interesu da se u regionu vodi proces pomirenja i da neće podržavati ekstremne odluke kao što je raskidenje sporazuma", rekao je Dačić.

Dodao je da je već bilo razgovora sa velkim brojem ljudi, koji će imati važne uloge u Bajdenovoj administraciji, među kojima je Viktorija Nuland, sada treći čovek Stejt departmenta i da nikada sa njima nije bilo probelma.

Podsetio je da je Srbija postigla veliki uspeh u akciji otpriznavanja nezavisnosti Kosova i istakao da je 17 država povuklo priznanje, jer "smo pokušavali i radili ono što niko drugi nije radio".

"Sada moramo da upoznamo svakog člana te administracije, da lobiramo, to su ljudi koji imaju određena znanja o našem regionu za koje se ne može uvek reći da su utemeljena na nekim analizama", naveo je Dačić.

On je istakao da je izbor američkog naroda unutrašnja stvar, a da "mi treba da izgradimo što bolje odnose", zbog čega je rekao da ga raduju najave da bi moglo da dođe do novih sastanaka.

Ja
23. Januar 2021.
Kosovo je srbija u celini !!!!!