Dačić: Organizovali smo pregovore avganistanskih vlasti i talibana na poziv organizacije "Savet za mir"

Ivica Dačić
Izvor: Tanjug

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić ponovio je da su u Beogradu organizovani pregovori avganistanskih vlasti i pobunjenika, za koje je danas naveo da "pretpostavlja da su talibani". 

Dačić je za televiziju Prva izjavio da su u Beogradu održana tri takva pregovora, u razmaku od po nekoliko meseci, na poziv vladine organizacije iz Avganistana "Savet za mir", kao i da u njima "niko od srpskih vlasti nije bio učesnik".

Dačić je dodao da je na zahtev avganistanske vladine organizacije da se u Beogradu održi takav sastanak "pitao o tome predsednika (Srbije Aleksandra) Vučića da ne napravimo neku grešku, a on je dao dozvolu".

Prema Dačićevim rečima "za Srbiju je dobro što je organizovan taj sastanak". 

On je povodom toga što su talibani preuzeli vlast u Avganistanu naveo da Srbija "ima diplomatske odnose sa Avganistanom", kao i da se "ne uspostavljaju diplomatski odnosi sa vlašću nego sa državom".

Na pitanje da li će Srbija imati državne odnose sa Avganistanom dok su u njemu na vlasti talibani koji sprovode šerijatski zakon, Dačić je rekao da i mnoge druge zemlje imaju šerijatski zakon, kao što je to Saudijska Arabija, sa kojom postoji saradnja.

Ja
23. Avgust 2021.
Neka bude mir i da taj narod ne zarobe i ne muce da taj narod ima svoja prava da zive na miru bez ikakvih sila i zla talibana !!!