Dačić razgovarao sa ministrima spoljnih poslova Sirije i Kambodže

Dačić i ministar iz Kambodže
Izvor: Ministarstvo spoljnih poslova Kambodže

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je telefonom sa kolegama iz Sirije i Kambodže, kojima je zahvalio na podršci tih zemalja u Ujedinjenim nacijama.

Dačić je sa ministrom spoljnih poslova Sirije Fajsalom Mikdadom u petak razgovarao o razvoju situacije u regionu Bliskog istoka i Centralne Evrope.

Dačić je izrazio zahvalnost na podršci koju Sirija pruža Srbiji i "pravednim stvarima u UN", ističući istovremeno podršku Beograda Damasku.

Kako se saopštilo sirijsko ministarstvo, Dačić i Mikdad su se saglasili o nastavku saradnje dve zemlje po raznim pitanjima od zajedničkog interesa, kao i o nastavku koordinacije u UN i drugim međunarodnim forumima.

Dačić je razgovarao telefonom i sa prvim potpredsednikom vlade i ministrom spoljnih poslova Kambodže Sok Čendom Sofijom.

"Diskusija je bila usredsređena na negovanje bilateralne i multilateralne saradnje između dve zemlje, na obostranu korist i prosperitet dva naroda", navodi se u saopštenju Ministarstva spoljanih poslova Kambodže.