Vučić zahvalio premijeru Komonvelta Dominika na poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije

Ruzvelt Skerit i Aleksandar Vučić
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa premijerom Komonvelta Dominika Ruzveltom Skeritom, kojem je zahvalio na poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije.

Vučić na Instagram profilu naveo da je razgovarano o razvoju bilateralnih dnosa, ekonomskoj saradnji i geopolitičkim pitanjima.

"Sa premijerom Komonvelta Dominika, Ruzveltom Skeritom, razgovarao sam o razvoju bilateralnih odnosa u svim oblastima od obostranog interesa, ekonomskoj saradnji, kao i geopolitičkim i regionalnim pitanjima. Zahvalio sam im na poštovanju teritorijalnog integriteta Republike Srbije, kao i principa međunarodnog prava, s nadom da će biti uz nas u svim pitanjima od državnog i nacionalnog interesa za Srbiju", naglasio je Vučić.

Dodao je da je pozvao Komonvelt Dominika da učestvuje na Međunarodnoj svetskoj izložbi EXPO 2027 i zahvalio toj zemlji na podršci kandidaturi Srbije za domaćina te prestižne manifestacije.

"Nastavićemo da razvijamo sveukupnu saradnju u svim oblastima od obostranog interesa, kako sa Komonveltom Dominika, tako i u okviru regionalnih organizacija Zapadne hemisfere u kojima Srbija ima status posmatrača", istakao je Vučić.