Dačić razgovarao sa Montelom o predstojećim izborima

Ivica Dačić
Izvor: N1

Predsednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić sastao se danas sa generalnim sekretarom Parlamentarne skupštine Organizacije za evrpsku bezbednost i saradnju (OEBS) Robertom Montelom sa kojim je razgovarao o izborima koji će biti održani 3. aprila, prenosi Tanjug.

Dačić je rekao da Narodna skupština aktivno učestvuje u radu Parlamentarne skupštine OEBS, koju smatra institucijom od izuzetnog značaja, a koja tri decenije pomaže državama učesnicama u ostvarivanju međuparlamentarnog dijaloga i saradnje.

Dačić i Montela razgovarali su o izborima u Srbiji, koji će biti održani 3. aprila.

Dačić je naglasio da država aktivno radi na unapređenju svog izbornog procesa, prihvatajući i implementirajući preporuke Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR).

Podsetio je da je Srbija osnovala Radnu grupu za saradnju sa OEBS i Kancelarijom za demokratske institucije i ljudska prava, koja se bavi koordinacijom i praćenjem sprovođenja preporuka za unapređenje izbornog procesa.

"U skladu sa obavezama preuzetim Dokumentom iz Kopenhagena, nakon zvaničnog raspisivanja izbora, ODIHR-u, Parlamentarnoj skupštini OEBS i svim državama učesnicama biće upućen poziv za posmatranje ovih izbora", rekao je Dačić.

Montela je izrazio zadovoljstvo dobrom saradnjom sa Srbijom i izrazio spremnost da se ona nastavi i ojača kroz organizovanje godišnjeg sastanka Parlamentarne skupštine OEBS u narednom periodu.