Vučić: Parlamentarni i predsednički izbori najkasnije 3. aprila 2022. godine

Aleksandar Vučić
Izvor: Tanjug / Dragan Kujundžić

Lider Srpske napredne stranke i predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na konferenciji za medije da će nova vlada Srbije biti ograničenog trajanja i da će predsednički i novi parlamentarni izbori biti održani najkasnije 3. aprila 2022. godine i izneo šest primarnih ciljeva nove Vlade Srbije, među kojima je i borba za Kosovo, prenosi RTS.

Vučić je na konferenciji za medije, nakon sednice Predsedništva SNS-a, rekao da će nova Vlada imati šest prioriteta.

Rekao je da će vlada biti ograničenog trajanja, što znači da će, kaže, parlamentarni izbori biti održani zajedno sa predsedničkim i to najkasnije 3. aprila 2022. godine.  

Među prioritetima nove Vlade su: borba protiv koronavirusa, očuvanje interesa u vezi sa Kosovom i Metohijom, borba protiv mafije, očuvanje nezavisnosti i samostalnog odlučivanja Republike Srbije, ubrzane reforme i nastavak ekonomskog osnaživanja.

Predsednik Srbije napominje da su ciljevi strahovito visoko postavljeni "kao kad je Sergej Bubka postavio lestvicu na šest metara i preskočio".

Navodi da će u vladi biti i značajnijeg predstavnika manjina.

"Predsednik Narodne Skupštine biće Ivica Dačić i mislim da je važno da on kroz parlament vodi dijalog sa različitim grupama", kazao je Vučić.

Najkasnije u četvrtak, dodaje, biće formirani i svi odbori u Skupštini i dodaje da će sastav vlade biti poznat narednih dana.

"Verujem da ćemo mnogo važnih zakona na putu ka EU morati da donesemo, a onda narod neka na izborima kaže čijim radom je zadovoljan. U petak bi poslanička grupa podnela zakon o ministarstvima. Onda bi nova vlada, odnosno ekspoze, bio u sredu ujutru ako se ne varam", rekao je Vučić.