Dačić sa Krupalom: Žal zbog dešavanja u Banjskoj, nastavak dijaloga od velikog značaja

Dačić i Krupala
Izvor: Ministarstvo spoljnih poslova Srbije

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić održao je danas sastanak sa predsednikom Poslaničke grupe Alternative za Nemačku u Bundestagu, poslanikom Tinom Krupalom na kome je izraženo zajedničko žaljenje zbog dešavanja u Banjskoj, ali i saglasnost o nastavku dijaloga.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, Dačić je tom prilikom podvukao važnost reakcije međunarodne zajednice, kao i što hitnijeg osnivanja Zajednice srpskih opština.

Krupala je poručio da u ovom trenutku deeskalacija situacije na Kosovu i zaštita srpske i ostalih nealbanskih zajednica treba da budu prioritet, te istakao da će Alternativa za Nemačku nastaviti da aktivno zastupa takvu poziciju, s obzirom da se pozicija te partije razlikuje od pozicije vladajuće većine u Bundestagu.

Sagovornici su se složili da su bilateralni odnosi na visokom nivou, i istakli važnost političkog dijaloga svih relevantnih političkih aktera. Izrazili su zadovoljstvo zbog dinamičnog razvoja ekonomske saradnje, gde je Nemačka poslednjih godina postala prvi trgovinski partner Srbije.

Razmenjena su mišljenja o regionalnoj saradnji i aktuelnim spoljnopolitičkim pitanjima.