Kurti o sastanku sa Zaracinom: Podrška Nemačke Kosovu

Manuel Zaracin i Aljbin Kurti
Izvor: Twitter

Kosovski premijer Aljbin Kurti sastao se danas sa nemačkim specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan Manuelom Zaracinom koji je, kako je saopšteno iz kabineta kosovskog premijera, osudio jučerašnji napad na kosovsku policiju, nazivajući ga "zločinačkim i terorističkim napadom".

Glavna tema sastanka Aljbina Kurtija i Manuela Zaracina, kojem je prisustvovao i nemački ambasador u Prištini Jorn Rode, bila je jučerašnji napad na Kosovsku policiju u kojem je stradao narednik Afrim Bunjaku.

"Kurti je informisao Zaracina o najnovijim informacijama o jučerašnjem napadu i delovanju bezbednosnih institucija na garantovanju teritorijalnog integriteta, sigurnosti, zakonitosti i ustavnosti", navodi se u saopštenju.

Kako se navode, Zaracin je "izrazio saučešće porodici preminulog i narodu Kosova i ukazao na to da Kosovo ima podršku Nemačke". Kako se dodaje u saopštenju, Zaracin je čestitao kosovskom premijeru na opreznom pristupu i pažljivom upravljanju situacijom.

Kurti je na društvenoj mreži "X" zahvalio Zaracinu na brzoj poseti Kosovu nakon jučerašnjih, kako navodi, terorističkih napada.

"Podrška Nemačke i naših drugih saveznika, snažno je podržavanje demokratije i vladavine prava", naveo je Kurti.