Dačić sa Mekačijem: Srbija će nastaviti da radi na unapređenju izbornog procesa u skladu sa ODIHR

Ivica Dačić sa Mateom Mekačijem
Izvor: Ministarstvo spoljnih poslova

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas na marginama Saveta ministara Oebsa u Skoplju sa direktorom Kancelarije Oebsa za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) Mateom Mekačijem i tom prilikom istakao da će Srbija nastaviti da radi na unapređenju svog izbornog procesa u skladu sa preporukama ODIHR, kao i da očekuje da će se saradnja nastaviti i po ostalim pitanjima.

Dačić je rekao je da Srbija vidi ODIHR kao jedan od stubova Oebsa i nezamenjivog partnera u oblasti ljudske dimenzije Oebsa i izgradnje demokratskog društva, saopštili su iz Ministarstva spoljnih poslova.

Dačić je istakao da je Srbija zahvalna što će posmatrači ODHIR pratiti i predstojeće parlamentarne izbore uprkos poteškoćama sa kojima se organizacija susreće. 

"Na sastanku je obostrano konstatovano da se dosadašnja saradnja Srbije i ODIHR odvijala na prijateljski i partnerski način uz međusobno poverenje, a u cilju unapređenja izbornog procesa, jačanja demokratskih institucija i sprovođenja reformi u oblastima koje su prioritetne za Srbiju", navodi se u saopštenju.