Dačić sa šefovima diplomatija Austrije, Izraela, Mađarske i Rusije

Ivica Dacic i Peter Sijarto
Izvor: Ministarstvo spoljnih poslova

Na marginama 30. Ministarskog saveta Oebsa u Skoplju, prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić imao je kraće bilateralne susrete sa šefovima diplomatija država članica te međunarodne organizacije.

"Pored razmatranja bilateralnih pitanja, Dačić je sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovom razmenio mišljenje o izazovima i problemima sa kojima se trenutno Oebs suočava, kao i mogućnostima za njihovo prevazilaženje, kako bi organizacija nastavila sa funkcionisanjem", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Šef srpske diplomatije je u prijateljskom razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Austrije Aleksandrom Šalenbergom razgovarao o evropskim integracijama Srbije, situaciji u regionu, kao i o temama od  zajedničkog interesa.

U razgovoru sa šefom diplomatije Mađarske Peterom Sijartom, Dačić je razmenio mišljenje o predstojećim zajedničkim aktivnostima, ali i o stanju u Oebsu i mogućnostima za donošenje odluka koje će omogućiti nastavak funkcionisanja organizacije koja okuplja 57 zemalja.

Dačić je na marginama ministarskog sastanka Oebsa imao priliku da se kratko susretne i sa ministrom spoljnih poslova Izraela Elijem Кoenom.