Dačić: Visoko cenimo čvrstu podršku Angole teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije

Ivica Dačić na sastanku sa delegacijom Angole
Izvor: Ministarstvi spoljnih poslova

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se danas sa ministrom unutrašnjih poslova Angole Euženijom Sezarom Laborinjom i tom prilikom još jednom naglasio da Srbija visoko ceni čvrstu podršku Angole teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i potpunu posvećenost opšteprihvaćenim principima međunarodnog javnog prava, koju dve zemlje dele, saopšteno je iz MSP.

Dačić je konstatovao da su bilateralni odnosi Srbije i Angole izuzetno dobri, da su zasnovani na međusobnom poštovanju i uvažavanju i da postoji spremnost da se oni dalje razvijaju razmenom poseta na visokom i najvišem nivou.

Laborinjo je izrazio zadovoljstvo zbog prilike da poseti Beograd, rodno mesto Pokreta nesvrstanih zemalja. Zahvalio je Dačiću na toplom prijemu i naglasio da se u Beogradu oseća kao kod kuće.

On je posebno istakao da će povodom obeležavanja 100 godina od rođenja prvog predsednika Republike Angole svečano biti otkriven spomenik Agostinu Netu, koji će biti postavljen u istoimenoj ulici na Novom Beogradu.

Obostrano je iskazana zainteresovanost za dodatno jačanje ekonomske saradnje, kao i saradnje u specifičnim oblastima kao što su poljoprivreda, zdravstvo, odbrana, informacione tehnologije i obrazovanje.

U delegaciji ministra Laborinja bila je i državni sekretar Ministarstva inostranih poslova Republike Angole Esmeralda Bravo Кonde da Silva Mendonka.