Đokoviću opet odbijena viza u Australiji

Najbolji teniser sveta Novak Đoković
Izvor: Profimedia

Ministar za imigraciju u vladi Australije Aleks Houk iskoristio je svoju ličnu moć da poništi vizu Novaku Ðokoviću, dok se njegovi advokati spremaju da odmah podnesu sudsku zabranu protiv te odluke.

Ukoliko Đoković ne podnese žalbu i ukoliko njegova žalba ne bude prihvaćena, biće deportovan iz Australije.

Houk se oglasio i objasnio odluku.

"Iskoristio sam svoje ovlašćenje Zakona o imigracijama da poništim vizu koju je Novak Đoković imao. Iz razloga zdravlja i dobrog reda, sve u javnom interesu. Ova odluka je usledila nakon naloga Saveznog i okružnog suda da, od 10. januara, kojim je poništena prethodna odluka o ukidanju vize. Prilikom ove odluke pažljivo sam razmotrio sve informacije od ministarstva unutrašnjih poslova, australijske granične snage. Morisonova vlada je čvrsto posvećena zaštiti granica Austalije, posebno u doba pandemije", objasnio je Hok.

RTS piše da će Đokovićevi pravnici odmah uložiti žalbu i ponovo ići na sud, kako bi suđenje počelo u subotu, a sve se rešilo u nedelju, dan uoči starta Australijan opena.

U slučaju da ne Sud ponovo ne poništi ovu odluku i dosudi u korist srpskog tenisera, on će morati da napusti zemlju i preti mu tri godine zabrana ulaska u Australiju.

Turnir je na programu od 17. do 30. januara.