Đorić: Moj brat Dragan Milović uhapšen kada je sudskim putem povratio uzurpirano imanje

Gordana Đorić
Izvor: Kosovo Online

Gordana Đorić, sestra Dragana Milovića (55) koga su pripadnici kosovske policije uhapsili juče u Zvečanu kaže da njen brat nikada nije bio agresivan i pita zašto ga nisu ranije uhapsili ako je učinio neko krivično delo, s obzirom na to da je deset godina radio u kosovskoj policiji, pišu Novosti.

“Dragan nikada nije bio agresivan. Do 1999. godine, dok nismo bili proterani iz grada, sa porodicom je živeo u Prištini, a potom je sa suprugom i troje dece utočište pronašao u Kosovskoj Mitrovici. Optužuju ga da je maltretirao građane albanske nacionalnosti, iako sam sigurna da on to nije učinio jer je među prijateljima imao i Albance. Zapravo, ako je učinio bilo koje krivično delo, zašto ga nisu ranije uhapsili iako je deset godina radio u kosovskoj policiji", kaže Gordana Đorić.

Dragan Milović je jedan od trojice Srba koje je juče uhapsila kosovska policija.

Đorić, inače predsednica Udruženja poslovnih žena „Avenija“ iz Lapljeg sela, ponavlja da iako prištinski pravosudni organi njenog brata optužuju da je navodno maltretirao građane albanske nacionalnosti, da je suštinski razlog sudski spor koji je dobio u slučaju uzurpacije svog imanja u selu u opštini Srbica.

“Dragan je sudskim putem povratio osamnaest hektara imanja koje mu je uzurpirano od strane Albanaca i kada je uzurpator trebao da oslobodi imanje kako bi ga Dragan uknjižio ponovo kao svoje vlasništvo, on je uhapšen - pojašnjava Gordana Đorić i dodaje da je Srbe na Kosovu "najlakše" optužiti za ratni zločin pod koji svrstavaju razna dela, a za koja pronađu lažne svedoke”.

Đorić ponavlja da je Dragan deset godina proveo u kosovskoj policiji koju je napustio kada i ostali Srbi sa severa Kosova krajem protekle godine.

“Zašto ga nisu uhapsili ranije ako je počinio bilo kakvo krivično delo”, pita se Gordana Đorić, koja je sestra od tetke Dragana Milovića.

Osim Milovića uhapšeni su i Ilija Elezović (70) iz Severne Mitrovice i Zoran Kostić (73) iz Prilužja.