Đurić sa Bajdenom u Beloj kući: Srbija pouzdan partner

Bajden i Đurić u Beloj Kući
Izvor: Twitter

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden primio je u Beloj kući u Vašingtonu ambasadora Republike Srbije u SAD Marka Đurića.

Bajden je ugostio je Đurića u Ovalnom kabinetu Bele kuće. Uz informaciju o tome da je susret održan ove nedelje, Đurić je na društvenim mrežama naveo da visoko cenimo ovaj gest poštovanja prema Srbiji i našim 140 godina dugim međudržavnim odnosima koji poslednjih godina beleže kontinuirani trend rasta u brojnim oblastima.
 
Đurić je na Tviteru izneo i uverenje da će Republika Srbija, kao odgovoran i pouzdan partner svima u međunarodnoj zajednici, nastaviti da dosledno sprovodi politiku regionalne stabilnosti, zalažući se za mir, prosperitet i ekonomski napredak svih građana Zapadnog Balkana.
 
"Nastavkom marljivog rada na ekonomskom razvoju, reformama, povezivanju i modernizaciji, vraćamo dug sebi, ali i stičemo poštovanje drugih. Kao zemlja okrenuta budućnosti, ali i uz očuvanje svoje tradicionalne suštine, Republika Srbija će, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem kao pokretačem brojnih pozitivnih promena u društvu, nastaviti da ostvaruje izuzetne rezultate i izgrađuje odnose i mostove saradnje u međunarodnoj zajednici", istakao je Đurić.