Đurić sa Makovecom: Srbija konstruktivna strana u dijalogu sa Prištinom

Marko Đurić i Marko Makovec
Izvor: Kosovo Online

Šef srpske diplomatije Marko Đurić razgovarao je sa zamenikom generalnog direktora u Evropskoj službi za spoljne poslove Markom Makovecom, na marginama Samita lidera Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi i tom prilikom istakao da je Srbija konstruktivna strana u dijalogu sa Prištinom.

Kada je reč o situaciji na Kosovu, ministar je naglasio da mora jasno da govori o poziciji Beograda i opstrukcijama Prištine u pregovorima i sprovođenju sporazuma.

Takođe, Đurić je upoznao Makoveca sa situacijom u kojoj se nalaze Srbi na Kosovu. 

Konstatujući da je članstvo u EU strateško opredeljenje i spoljnopolitički prioritet Srbije, ministar je ukazao da je Srbija iskreno posvećena reformama koje su od značaja za evrointegracije, kao i da teži da gradi odnos poverenja i saradnje sa svim državama članicama EU.

"Želimo da imamo što aktivnije razgovore sa državama EU, kako bismo ih informisali o dosad realizovanim, ali i budućim planovima u oblasti evrointegracija", rekao je šef srpske diplomatije.

Đurić je ocenio da su mir i stabilnost u regionu jedan od prioriteta Srbije i da Srbija posvećuje veliku pažnju unapređenju regionalne saradnje i izgradnji što boljih dobrosusedskih odnosa.