Đurić: Verujemo da će Kina nastaviti da pruža aktivnu međunarodnu podršku Srbiji

Čen Bo i Đurić
Izvor: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorkom Narodne Republike Кine u Republici Srbiji Čen Bo.

Đurić je kinesku ambasadorku informisao o toku dijaloga Beograda i Prištine, i izrazio uverenje da će NR Kina, u duhu čeličnog i bezbroj puta potvrđenog prijateljstva dve države i naroda, nastaviti da pruža aktivnu međunarodnu podršku Srbiji.

Srbija će i nadalje dosledno poštovati politiku jedne Kine i njen spoljnopolitički kurs usmeren ka stvaranju zajednice za budućnost čovečanstva, rekao je Đurić, dodavši da nema tih pritisaka pod kojima će naša zemlja odustati od podrške svojim dokazanim prijateljima.

Đurić je, saopšteno je iz Kancelarije za KiM, izrazio uverenje da će bliski odnosi predsednika Vučića i Si Đinpinga nastaviti da budu važan zamajac unapređenja srpsko-kineskih odnosa.

Srbija je, prema Đurićevim rečima, počastvovana činjenicom da je NR Кina tretira kao pouzdanog prijatelja, za šta zahvalnost duguje i ambasadorki Čen Bo, koja je u teškim trenucima za našu zemlju ličnim primerom pokazala šta znači istinsko prijateljstvo pružanjem najnesebičnijeg doprinosa snaženju naših kapaciteta za borbu sa epidemijom koronavirusa.