Đurić: Zahvalnost Kini na doslednoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije

Marko Đurić i Čen Bo
Izvor: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorkom Narodne Republike Kine u Republici Srbiji Čen Bo.

Đurić je kinesku ambasadorku detaljno upoznao sa tokom političkog i tehničkog dijaloga Beograda i Prištine, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

"On je, zahvalivši NR Kini na doslednoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, izrazio zahvalnost Kini zbog stalne iskrene i prijateljske pomoći našoj zemlji na međunarodnom planu, kao što će i Srbija nastaviti da dosledno podržava politiku jedne Kine", navodi se u saopštenju. 

Srbija i Kina, prema Đurićevim rečima, dele viziju sveta koji bi počivao na principu zajednice za budućnost čovečanstva i miroljubivoj koegzistenciji i saradnji država i naroda.

"Čelično prijateljstvo Srbije i Kine, kao i srdačni odnosi predsednika Aleksandra Vučića i Si Đinpinga, izvanredan su osnov za dalju izgradnju obostrano korisne političke, ekonomske i kulturne saradnje naših država i naroda", rekao je Đurić.

On je još jednom zahvalio ambasadorki Čen Bo na njenom ličnom doprinosu učvršćivanju veza Srbije i Kine i njenom nesebičnom zalaganju da se Srbiji na svaki način pomogne u suočavanju sa izazovima epidemije koronavirusa.

Đurić je izrazio zadovoljstvo zbog brzog napretka radova na izgradnji novog Kulturnog centra NR Kine u Beogradu, izrazivši uverenje da će to biti mesto produktivnog dodira srpske i kineske kulture, i još jedna karika u lancu saradnje dve države.

Rks
04. Avgust 2020.
Viste bratsvo narod i ideologio imate bratsvo vi iz karpate oni iz azie imate jedno ideologie sta da qeko mi evropiani od vas