Doderović: Osvojen mandat u Kosovu Polju za povratak i opstanak

Radoman Raško Doderović
Izvor: IN4S

Predsednik Crnogorske liberalne stranke (CLS) Кosova Radoman Raško Doderović, sa oko 400 osvojenih glasova na jučerašnjim lokalnim izborima u Кosovu Polju ostvario je najbolji rezultat od svih nealbanskih partija i dobio odbornički mandat koji automatski garantuje i mesto potpredsednika opštine rezervisano za predstavnike nevećinskih zajednica, piše portal IN4S.

Doderović, koji je na ovim izborima bio nosilac Srpske liste za Кosovo Polje, kazao je za portal IN4S da ovaj rezultat predstavlja više od trijumfa ako se uzme u obzir u kakvim okolnostima su izbori održani.

„Hvala Srbima i Crnogorcima koji su kolektivno meni i listi koju sam predvodio ukazali poverenje. Hvala i čelnicima Srpske liste koji su mi dali priliku da budem nosilac liste u našoj opštini, što ćemo ja i moji saradnici nastojati da opravdamo kroz rad na povratku i opstanku našeg naroda“, poručio je Doderović.

Prema njegovim rečima, Crnogorci koji žive na Кosovu masovno su juče izašli na lokalne izbore u opštinama u kojima je Srpska lista učestovala i glasali za taj politički subjekt čiji deo je i Crnogorska liberalna stranka.

Ovim rezultatom Doderović je potvrdio reputaciju daleko najpopularnijeg crnogorskog političara i istinskog lidera crnogorske zajednice na Кosovu.

On je u minulom periodu naglašeno podržavao politiku državnog vrha Srbije u odnosu na Кosovo i Metohiju, a javno podržava i politiku Demokratskog fronta kada je u pitanju Crna Gora.

Doderović često ističe da su Srbi i Crnogorci isti narod sa dva imena.