Dodik: Albancima na Kosovu se enormno daju prava, a od Srba u Republici Srpskoj se prave "loši momci"

Milorad Dodik
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je da Republika Srpska ne može da računa na objektivni pristup i podršku Zapada i ukazao da kada se radi o Albancima onda se njima sve uvažava i pokušavaju da im priznaju i nezavisnost, a kada Srbi u Republici Srpskoj traže da se u BiH postupa ustavno od njih prave loše momke, "nevaljali narod koji treba kažnjavati i sankcionisati".

"Nama ne dozvoljavaju ni da budemo deo Ustavnog poretka koji je donesen u BiH, a opet nasiljem koje vidimo sa Zapada nepoštovanjem sporazuma koji su obeležje Zapada vidimo da se enormno daju prava Albancima na Kosovu", kazao je Dodik.

Ocenio je da je BiH nestabilna i da se teško može stabilizovati, a da Republika Srpska ne može da računa na pomoć međunarodne zajednice koja je prisutna na toj teritoriji.

On je istakao da njegova zemlja trpi velike pritiske pre svega od SAD i Britanije, koja se vraća u žestokom obliku da bi nametnula svoje politike.

"Mi moramo da vidimo i znamo i srćan sam što Srbija u okviru svoje strategije neutralnosti jača svoju odbrambenu moć. Nesumnjivo je da je danas Srbija najjača odbrabena snaga u regionu", ocenio je Dodik.

Istakao je da je on i Republika Srpska tu da podrže sve napore Srbije i izrazio zadovoljstvo što zvanični Beograd uspeva da mirnim putem sačuva teritorijalni itegritet i ojača svoje odbrambene kapacitete.

"Srpski narod veruje u mir i u Republici Srpskoj i srpski narod veruje u Srbiju. Raduje nas svaki napredak koji Srbija pokazuje i veoma nas raduje njena sposobnost da odbrani svoj teritorijalni integritet i slobodu srpskog naroda. To je nešto što zaista je čvrsto opredeljenje svih nas", poručio je Dodik.