Dodik: Erdogan uz Kosovo da podrži i otcepljenje Republike Srpske od BiH

milorad dodik
Izvor: Tanjug

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik u potpunosti podržava ideju o stvaranju "srpskog sveta", koja, kako isiče, nije usmerena protiv bilo koga i jedini joj je cilj saradnja i očuvanje srpskog nacionalnog i kulturnog identiteta, prenosi Tanjug.

Upitan da prokomentariše najave turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da će pojačati lobiranje za nezavisnost samoproglašenog Kosova, Dodik je naglasio da se taj problem ne može rešiti priznanjem Kosova, već je rešenje u dijalogu Beograda i Prištine.

"Niko sa strane ne može da rešava taj problem, već je ključ rešenja u dijalogu. Uz dužno poštovanje prema Erdoganu, Turska bi trebalo da poštuje realnost u regionu i ako već tako razmišlja o Kosmetu zašto to razmišljanje ne primeni i na Republiku Srpsku i ne podrži njeno otcepljenje od BiH pa da svi živimo mirno kao dobri susedi", rekao je Dodik.

Zanimljivo je, kaže, da je Erdogan na Kipru govorio o dve države, dodavši da o Kipru treba da odlučuju njegovi stanovnici Grci i Turci, a ne Erdogan.

"Shodno tome, Erdogan bi trebalo da bude korektan i do kraja dosledan pa da se založi da BiH bude konfederacija tri države", naveo je Dodik.

rajko
22. Jul 2021.
Ovo bolje je da se Dodik ne umesa jer inace,leti perje.Ko je onog Erdogana vukao za jezik da tako prica,jos ce sada amerika da mu pojaca sankcije posle tih izjava,a najvise zbog s 400.Eto i Dodika je iznervirao,bezveze.