Dodik: Nećemo ni da oprostimo ni da zaboravimo

Milorad Dodik
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je na skupu sećanja na početak NATO agresije na SRJ u Somboru da je NATO tim činom hteo da opravda smisao svog postojanja i poručio da neće ni da oprosti ni da zaboravi zločine koje je alijansa počinila u Srbiji.

Predsednik RS rekao je da se već nekoliko godina, zahvlajujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, organizuju skupovi koji služe da se agresija NATO ne zaboravi i da bude nazvana pravim imenom , "a ne Milosrdnim anđelom kako su zvali oni koji su bacali bombe".

"Nećemo ni da oprostimo ni da zaboravimo, jer su išli da nas razore i unište, jer je NATO hteo da dokaže svoj smisao, a nas su izabrali da budemo njihovo vežbalište i nikada se nije desilo da neko napadne državu i posle nudili kredite, da renoviraju mesta koja su oni uništili. Ja ne mogu da im verujem niti ću ikada moći. Odjednom, mi smo narod čiji je narod nazvan kolateralna šteta. Naša deca su ginula sa strašnim traumama. I onda nam dođu i kažu da zaboravimo i idemo dalje. Srpski narod čine i živi i mrtvi, i zato nikad ne zaboravljamo. Ja im se nikada neću klanjati. EU koja nam postavlja ultimatum, nije Evropa u koju želimo da idemo. Ne smemo da izgubimo svoj suverenitet, koji je po volji naroda", rekao je Dodik.

Nastavio je rekavši da Srbi danas imaju dve države: Srbiju i Republiku Srpsku.

"Ja želim da kažem, učesnik sam teških razgovora, ali ono što je izdržao Vučić malo ko je izdržao za svoj narod. Kada vidite Francusku, Nemačku, naš narod mora da se okupi oko svog rukovodstva. Vidim budućnost našeg naroda u ujedinjenju Srbije i RS", istakao je Dodik.

NATO agresorima je poručio da nemaju ni svesti na savesti za ono što su učinili.

"Znamo da nemate svest i savest i znam da će vas to što ste ubili Milicu Rakić i ostalu nedužnu decu progoniti do kraja života. Neka živi Srbija, neka živi Republika Srpska i neka živi ujedinjena Srbija i Republika Srpska, ma šta rekli oni koji su nas bombardovali. Hoćemo to, ali na miran način", naglasio je Dodik .