Doris Pak optužuje Trampa i Grenela za krizu u Prištini

Doris Pak
Izvor: Facebook

Bivša nemačka poslanica Doris Pak optužila je američkog predsednika Donalda Trampa i njegovog specijalnog izaslanika za dijalog Ričarda Grenela za političku krizu na Kosovu, javlja Tanjug.

Pak je uoči izglasavanja nepoverenja vladi Aljbina Kurtija na Tviteru napisala da očekuje da će se rukovodstvo Demokratskog saveze Kosova odupreti, kako je navela, "sebičnoj igri Ričarda Grenela i Donalda Trampa".

"Njih nije briga za posledice jugoistočne Evrope i Evropske unije, zabrinuti su samo zbog Trampovih ugroženih izbora", napisala je Pak.

Kurtijeva vlada oborena je sinoć dvotrećinskom većim poslanika u parlmentu, a zahtev za izglasavanje nepoverenja podneo je Demokratski savez Kosova, koji je bio deo te vlade.

misterNO
26. Mart 2020.
Inače, Nemačku pamtimo po humanosti i dobroti…Kad bih sad izgovorio čuvenu floskulu: „negujemo tradicionalno dobre odnose izmedju Nemačke i Srbije“, deda bi mi se prevrnuo u grobu! Nećemo kroz istoriju, da podsetim samo na 1999-tu godinu. Kako beše ona čuvena…Nemačka i Velika Britanija nemaju stalne prijatelje i neprijatelje. Imaju samo svoje stalne interese…