DPK: Kandidati za predsednika stranke da podnesu kandidature do 1. jula

DPK
Izvor: Reporteri

Demokratska partija Kosova je saopštila da u skladu sa statutom stranke, kandidati koji nameravaju da se kandiduju predsednika DPK, podnesu kandidature do 1. jula sa najmanje 50 potpisa, prenosi Gazeta ekspres.

„Demokratska partija Kosova započela je intenzivne pripreme za organizaciju Konvencije za izbor predsednika stranke 3. jula. Na osnovu statuta stranke, kandidat koji namerava da se kandiduje za predsednika ima rok da podnese kandidaturu, dva dana pre Konvencije, odnosno do 1. jula do 17 časova. Kandidat koji se kandiduje za predsednika stranke mora da podnese spisak od 50 potpisa delegata od ukupno 818 delegata Konvencije, kao i svoju političku platformu“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će pre održavanja Konvencije kandidati za predsednika organizovati sastanak povodom priprema za Konvenciju.

„Radna grupa Konvencije poziva sve kandidate da doprinesu najboljoj mogućoj pripremi Konvencije. Nakon formalizacije kandidatura, jedan dan pre održavanja Konvencije, biće organizovan zajednički sastanak sa svim kandidatima radi informisanja o izvršenim pripremama, statutarnim pravilima i dnevnom redu izbornog dana Konvencije. Visoki funkcioner stranke koji će biti odgovoran za celokupnu organizaciju pripremnog procesa za Konvenciju DPK je sekretar Betim Đoši", dodaje se u saopštenju DPK.