DPK: Smena Ćaljaja je političke prirode i povezana sa Rugovinim hapšenjem

dpk
Izvor: gazetanewborn.co

Poslanik Demokratske partije Kosova Sejdi Hodža rekao je da ta stranka smatra da je smena direktora kosovske policije Rašita Ćaljaja politička odluka, koja je rezultat hapšenja zamenika predsednika DSK Hakije Rugove, prenosi Kosova Pres.

"Smatramo da su smene direktora policije, direktora carine i PAK-a političke, da su gnevna reakcija premijera Avdulaha Hotija i mislimo da je to povezano sa skandalom zamenika predsednika DSK u Istoku. Nije slučajno što smenjivanje direktora policije dolazi nekoliko dana nakon što je zamenik predsednika DSK uhapšen zbog zloupotrebe službenog položaja, što ukazuje da je smena direktora policije političke prirode", rekao je Hodža.

Na konferenciji za štampu, na kojoj su poslanici DPK govorili o procesu privatizacije, Hodža je takođe odgovorio o mogućem rušenju vlade na čijem je čelu Avdulah Hoti.

"Što se tiče zahteva, čekamo potpise u Skupštini za svrgavanje vlade. Takođe, čekamo da te potpise daju i predsednica Skupštine Vjosa Osmani kao i deo poslanika koji su nezadovoljni ovom slabom vladom DSK", zaključio je Hodža